Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Herfkens
Dorpsstraat 51
8181 HN HEERDE

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 21.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: gesloten

20-12 9.00-21.00 uur 21-12 9.00 - 21.00 uur 22 -12 9.00 - 18.00 uur 24-12 9.00 - 17.00 uuir

Slijterij Herfkens úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Snoepgoed voor grote mensen

Snoepgoed voor grote mensen

“Wie zoet is krijgt lekkers,…” Zo klinkt een bekend liedje dat we deze periode vaak horen. Omdat niet alleen kinderen zoet zijn geweest maar ook veel volwassenen, verdient u ook wat lekkers. Toch? Vandaar dat we in dit artikel met een aantal heerlijke recepten strooien, alleen geschikt voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle andere ‘grote’ mensen!


Dus vóór 5 december trippel, trappel, trippel, trap naar uw dichtstbijzijnde topSlijter!


Sambuca lolly

Benodigdheden:

• 100 ml water
• 150 ml maissiroop
• 350 gr suiker
Molinari Sambuca Extra
• lollystokjes
• kleurstof

Bereidingswijze:
Maak de kleurstof aan in een kommetje. Roer in een steelpannetje het water, de maissiroop en de suiker goed door en laat vervolgens het mengsel even koken zonder te roeren. Voeg 75 ml Sambuca toe en roer het snel door elkaar. Haal de pan van het vuur en schep flinke druppels van het mengsel op een siliconen mat. Dip het topje van een lollystokje in de kleurstof en haal het stokje vervolgens door de druppel op het matje. Leg het stokje daarna neer met het puntje nog in het mengsel. Wanneer het is afgekoeld kunt u de lolly van het matje halen.

 Zo lekker, zo lekker, zo lekker en zo zoet!


Schuimpjes met Licor 43

Benodigdheden:

• 8 eieren
• 2 theelepels witte wijnazijn
• 450 gr suiker
• 1 theelepel Licor 43
• spuitzak en bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Scheid de eidooier van het eiwit en mix in een vetvrije kom voorzichtig alleen het eiwit tot het gaat schuimen. Daarna vol gas tot het schuim stijf is. Neem iets gas terug en voeg lepel voor lepel de suiker toe. Nadat alle suiker is toegevoegd mixt u nog 6 minuten door op de hoogste stand. Voeg nu de witte wijnazijn toe en mix nog eens 2 minuten.
Hierna kan de Licor 43 erbij en mix nog even goed door.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het schuim en spuit kleine toefjes op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en draai de oven terug op 120 graden. Bak de schuimpjes ongeveer 30 minuten en zet de oven uit. Laat de schuimpjes nog 30 minuten in de oven staan.

 Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne…

Merrys kruidnootjes

Benodigdheden:

• 375 gr zelfrijzend bakmeel
• 185 gr bruine suiker
• 150 gr boter op kamertemperatuur
• 3 eetlepels speculaaskruiden
• snufje zout
• 50 ml melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en doe hierin de suiker, boter, speculaaskruiden en een beetje zout. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe en kneed dit goed door, totdat het deeg mooi soepel wordt. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat en druk ze iets aan zodat ze de vorm van een pepernoot krijgen. Zet de bakplaat in de oven en bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Goed af laten koelen.

Maak intussen het glazuur met de volgende ingrediënten:

• 125 gram zachte roomboter
• 200 gram witte chocolade
• 50 ml Merrys
• 240 gram poedersuiker

Smelt de witte chocolade “au bain-marie”. Meng de boter met een mixer tot deze licht en romig is, voeg de gesmolten, iets afgekoelde witte chocolade erdoor. Voeg aan dit mengsel de Merrys toe en meng beetje voor beetje de poedersuiker erdoor. Wanneer de kruidnootjes zijn afgekoeld kunt u ze door het glazuur halen en op een vel bakpapier laten afkoelen. En dan? Strooien maar.

En strooi dan wat lekkers in de één of andere hoek!

Cocktail Surprise

Laat u verrassen door deze combinatie van chocolade, kruidnootjes en Yeni Raki. Lekker als het heerlijk avondje is gekomen!

Benodigdheden:

• 30 ml chocolademelk
• 20 ml Yeni Raki
• 30 ml citroensap
• 25 ml speculaassiroop
• 1 theelepel korianderzaad
• 2 gekneusde jeneverbessen
• 1 ei
• 10 kruidnootjes
• crushed ijs

Bereidingswijze:
Scheid de eidooier van het eiwit en gebruik alleen het eiwit. Vul een shaker met alle ingrediënten behalve het ijs en shake krachtig. Doe daarna het ijs erbij en shake nogmaals krachtig. Giet het mengsel in een glas en verkruimel er nog wat pepernootjes over ter garnering.

 Dank u Sinterklaasje!


Mandarijn cadeautje

Een schoen zetten is een oer-Hollandse traditie. Naast een klein cadeautje zit er vaak voor de kinderen ook een heerlijk mandarijntje in hun schoentje. Maar ook volwassenen willen wel eens iets lekkers in hun schoen. Dit mandarijntje is alleen geschikt voor 18+ kinderen!

Mandarine Napoléon

Deze vruchtenlikeur is gemaakt op basis van cognac en mandarijnen, aangevuld met kruiden en specerijen en heeft een oranje donkergele kleur. De likeur heeft een alcoholpercentage van 38% en geurt naar mandarijnenschillen met op de achtergrond een zoete toon van cognac. Het heeft ook iets kruidigs. De heerlijke smaak van mandarijn voert de boventoon in deze uitmuntende likeur.

Schenk 50 ml Mandarine Napoléon in een longdrinkglas en vul bij met tonic en garneer met een schijfje limoen.

We wensen u een heel fijn en smaakvol Sinterklaasfeest toe.